Η συγγραφέας


Η Ασπασία Βασιλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2005 διδάσκει στη δημόσια εκπαίδευση και ασχολείται κυρίως με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Σπουδάζει στο ΠΜΣ "Εκπαιδευτική θεωρία, ιστορία και πολιτική" του ΦΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει ειδικευτεί με σεμινάρια στο σχεδιασμό Μουσειακών Προγραμμάτων.   
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων (Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο, 2008, εκδ. Κέδρος, Η Δημιουργική Γραφή στο Δημοτικό σχολείο, 2009, εκδ. Κέδρος). Τον Οκτώβρη του 2010 έγινε τακτικό μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το 2009 είναι στη λίστα του ΕΚΕΒΙ για το πρόγραμμα Το ΕΚΕΒΙ και το Παιδί, συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία.
Ο κύριος Μάνος Μόνος είναι το πρώτο της παραμύθι.

Όπως γράφει στην αρχή του παραμυθιού:

Γνώρισα τον κύριο Μάνο στο δρόμο για δουλειά, βιβλία, νοικοκυριό, σπουδές…. Μου έδειξε τα εισιτήρια για τις διακοπές του και ζήλεψα. Αποφάσισα τότε να πω την ιστορία του, για τους μεγάλους που τρέχουν χωρίς ποτέ να φτάνουν και για τους μικρούς που αγαπούν το τρέξιμο έτσι κι αλλιώς

Αφιερώνει τον κύριο Μάνο στον μικρό της γιο Νικόλα.