Ο κύριος Μάνος Μόνος έρχεται στο σχολείο σου Μόνο!!!

Το φιδάκι του κύριου Μάνου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον κύριο Μάνο και τη συγγραφέα Ασπασία Βασιλάκη για μαθητές νηπιαγωγείου και Α' & B' Δημοτικού. 
Στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο κύριος Μάνος Μόνος στο σχολείο σου Μόνο!" επισκέπτεται το σχολείο η συγγραφέας του παραμυθιού. Έπειτα από τα παιχνίδια γνωριμίας ακολουθεί η θεατρική αφήγηση του παραμυθιού. Στη συνέχεια η Ασπασία Βασιλάκη απαντάει στις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τον κύριο Μάνο αλλά και τη συγγραφή. Ακολουθούν παιχνίδια με τον κύριο Μάνο. Συγκεκριμένα:
Το κουτσό του κύριου Μάνου

α) Τα παιδιά παίζουν το πρωτότυπο κουτσό του κύριου Μάνου, ένα κουτσό διαφορετικό από τα άλλα αφού απαιτεί πολύ καλή μνήμη και φυσικά ευστοχία και ισορροπία!

β) Οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε ομάδες παίζουν στον υπολογιστή του κυρίου Μάνου με το ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό του. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας και μνήμης που εξοικειώνει παράλληλα τους μαθητές με την τεχνολογία.


Μετά το τέλος του προγράμματος η συγγραφέας δίνει σε κάθε μαθητή δημοτικού το φιδάκι του κυρίου Μάνου, ενώ οι μαθητές νηπιαγωγείου θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν σε ειδικό φύλλο δραστηριοτήτων τον κύριο Μάνο και να τον πάρουν σπίτι τους! 

Αν θέλετε να έρθει το πρόγραμμα "Ο κύριος Μάνος Μόνος στο σχολείο σου Μόνο" επικοινωνήστε με τις εκδόσεις Κέδρος και την κα. Αγγελική Πορτοκάλογλου στο 210- 3809712 (εσωτ. 112).
  • Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Κρήτη και Αθήνα
  • Διάρκεια προγράμματος: περίπου 60- 90 λεπτά (το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε τάξης)
  • Κόστος προγράμματος: Δωρεάν
  • Το πρόγραμμα μπορεί να φιλοξενηθεί και σε βιβλιοπωλεία 
  • Η αίτηση του Προγράμματος